ZLATNA MJEŠAVINA KOJA ĆE VAS PREPORODITI: Moćan domaći antibiotik od samo 2 sastojka

Mnogo vekova med je poznat po svojim lekovitim svojstvima. Isto se može reći i za kurkumu, samo što je ova druga stekla veću popularnost u azijskim zemljama. Šta se dešava kada pomešate ovu divnu hranu?

Delimo sa vama divan recept za „zlatnu mešavinu“, koja će zameniti mnoge lekove, ojačati imunološki sistem i uštedeti mnogo novca!

 

Kurkuma i med, glavni sastojci zlatne mešavine, izuzetno su efikasni u lečenju upalnih i zaraznih bolesti. Ova mešavina je odličan lek za jačanje imuniteta i prevenciju raka i ne može biti lakše da se napravi.

ZLATNA MEŠAVINA – KURMUMA I MED

Sastojci:

– 100 g meda
– 1 kašika kurkume

Ukoliko želite možete dodati još:

– 1 prstohvat crnog bibera
– 2 kašike jabukovog sirćeta
– 1 kašičica limunove korice

Kombinujte kurkumu, jabukove sirće i biber. Dodajte koricu limuna i med. Dobro mešajte dok sve ne postane glatko. Inače, crni biber se dodaje da bi se ubrzala apsorpcija kurkume, što je i naučno dokazano. Neophodno je čuvati ovu divnu mešavinu u tegli sa poklopcem i uvek u frižideru!

KAKO SE KORISTI ZLATNA MEŠAVINA

Za prevenciju prehlade, sezonskih alergija i za antikancerogeni efekat potrebno je konzumirati 1 kašičicu “Zlatne mešavine” svakog jutra. Ako osetite da ćete se razboleti, ova mešavina će vam sigurno dobro doći!

Konzumirajte 1/2 kašičice mešavine svaki sat u prva 2 dana bolesti. Zatim 1/2 kašičice svaka 2 sata 3. i 4. dana bolesti. Dok simptomi bolesti potpuno ne nestanu, neophodno je koristiti takav lek 3 puta dnevno.

I što je najvažnije, pravilno koristite mešavinu. Morate staviti gotovu mešavinu u usta i sačekati dok se sama ne otopi. Nakon konzumacije, nepoželjno je odmah piti vodu ili ispirati usta.

Zlatnu mešavinu možete jesti i za doručak, namazati na krišku hleba ili dodati čaju, ali samo ona treba da bude na sobnoj temperaturi.

Izvor: dnevni.rs

Author: urednik