ZA ZDRAVO I SIGURNO MRŠANJE: ČUDESNA SMJESA LANENOG SJEMENA

Sjemena lana sadrže bezbroj korisnih komponeneta, koje uključuju vitamine, minerale, masne kiseline i vlakna, koja normalizuju rad crijeva.  Laneno sjeme čisti organizam od toksina, normalizuje metabolizam, smanjuje nivo šećera u krvi i umanjuje apetit.

Apsorbuje izvjesne sastojke hrane, čisti crijeva i istovremeno snabdjeva organizam lecitinom. Stvar je u tome da masne kiseline, koje sadrži u sebi laneno sjeme, aktiviraju rad lojnih ćelija u tijelu, pomažući topljenju viška masti u organizmu. Zato je idealan produkt za mršavljenje. Pomaže u gubljenju suvišnih kilograma, kao i održavanju tjelesne težine u normali.

Od lanenog sjemena se pravi odvar, koji će pomoći na zdrav način gubljenju suvišnih kilograma, bez dijeta i gladovanja kao i održanju željene težine, bez jo-jo efekta.

Preporučen od strane mnogih dijetologa, ovaj odvar je takođe veoma ljekovit i izuzetno koristan za ljude koje pate od gastritisa, čira na želucu, hroničnog zatvora i hemoroida.

Pomoći će i u lečenju cistitisa i pijelonefritisa. Inače, odvar od lanenog sjemena posjeduje široki pozitivan spektar dejstva na ljudski organizam.

Priprema

Uveče uraditi sljedeće:

3 kašike lanenog sjemena preliti sa 1 litrom ključale vode. Ostaviti da odstoji u toku noći. Najbolje je koristiti termos. Ako ga nemate, koristiti šerpu sa poklopcem. Ujutru procjediti. Dobićete malo gušći (sluzav) napitak.

Primjena:

Procjeđeni odvar (napitak) se konzumira u toku dana, 3-4 puta po 150 ml pola sata prije obroka. Odvar se priprema svako veče za sutradan. Nemojte praviti zalihe. Uvijek mora biti svježe pripremljen.

Način konzumiranja:

Odvar lanenog sjemena konzumira se 10 dana, poslije se pravi pauza 10 dana i nastavlja se ponovo, do postizanja željenog rezultata. Na taj način možete regulisati tjelesnu težinu.

Ne stvara zavisnost, mršavite zdravo i sigurno. Sve je individualno, ali da bi se smanjila tjelesna težina potrebno je 3-5 takvih tretmana. Pijte dosta vode u toku dana.

Ovaj odvar odlično umanjuje apetit, tako da za postizanje brzih rezultata (ako ga koristite u cilju mršavljenja), sjemena lana iz odvara možete konzumirati kao doručak i večeru. Po želji možete zasladiti medom. Ukusno je.

Sa redovnim konzumiranjem, primjetićete pozitivne promjene stanja kože, koja postaje zdrava, zategnutija, elastičnija. Šta je još važno za žene. Prilikom mršavljenja, koža se neće opustiti, štaviše – rastvara se celulit.

Uprkos svim korisnim osobinama lana, ipak postoje kontraindikacije.

Ne preporučuje se konzumirati:

– Kod problema sa jetrom (ukoliko nemate ozbiljno oboljene, dozu možete umanjiti i držati pod strogom kontrolom).

– Kod kamena u bubregu (lan aktivno izvlači pjesak i kamenje, ali taj proces treba sprovoditi sistematski i strogo držati pod kontrolom).

Izvor: uspesnazena.com

Author: urednik