VRLO JEFTINA I UKUSNA, A NIKO JE NE KUPUJE: Ovo je namirnica broj jedan protiv srčanog udara, hipertenzije, moždanog i holesterola!

Ono što ćemo vam uvijek reći jeste da je veoma bitno da se zdravo hranite. Tako ćete spriječiiti razne bolesti, ali ih i liječiti. Nije dovoljno samo uzimati lijekove, ako se uz to ne pridržavate pravilne prehrane.

Unosite dovoljno vitamina i minerala. Nepravilna prehrana dovodi do povećanja pritiska i holesterola u krvi i time do diajbetesa, srčanih oboljenja i sl.

Također, velik unos soli i masti dovodi do začepljenja krvnih sudova, a time dolazi lakše do moždanog i srčanog udara. Ovdje ćemo govoriti ohurmama koje pomažu snižavanje krvnog pritiska i količine holestreola.

Hurme (datule) su veoma zdrave i nose veliki broj zdravstvenih prednosti od kojih ćemo navesti sljedeće:

– Sadrže velike količine željeza, zato se preporučuju trudnicama i djeci, te onima koji pate od anemije.

– Liječe proljev jer imaju dosta kalija. Osim toga, pomaže i kod zatvora, potrebno je da samo stavite hurmu u vodu i popijete tu vodu ujutru.

– Regulišu krvni priisak i nivo holesterola u krvi, time sprječavaju začepljenje krvnih sudova. Zbog toga smanjuju rizik od srčanog i moždanog udara, a jačaju srce baš zbog prisustva kalija.

Za više članaka o zdravlju i najzdravijim namirnicama posjetite našu web stranicu češće te podijelite sa vašim prijateljima.

Izvor: megagiga

Author: urednik