SNIŽAVA ŠEĆER I PRITISAK, LIJEČI HEMOROIDE I SRČANI UDAR: A dovoljno je samo da 7 dana jedete crni luk na ovaj način…

Ovo kulinarsko čudo je pravi spas za većinu bolesti. Crni luk ima snažno antibakterijsko dejstvo. Svjež luk s medom koristi se zalječenje bronhitisa i upale pluća, ublažava napad kašlja. Iscijeđen crni luk pomaće kod bolova u ušima i može čak da se nanese na noge kako bi snizio tjelesnu temperaturu.

Ali malo ljudi zna da je koristan pečen luk. Tokom termičke obrade, on ne gubi svoja svojstva, već naprotiv! Pečeni luk će pomoći da se izborite sa dugotrajnim ranama i to tako što ćete ispečen luk direktno staviti na ranu.

Ukoliko osjetite neke bolove, topao, pečeni luk stavite na problematično mjesto u trajanju od 20 minuta. Bol će brzo nestati.

Čak se i hemoroidi mogu izliječiti pečenim lukom. Pečeni luk treba da jedemo što češće kako bismo spriječili zgrušavanje krvi, a samim tim i srčani udar ili šlog. On će regulisati dijabetes, pa ga ljekari preporučuju u svakodnevnoj ishrani.

Luk možete jesti kao dodatak jelima, ali je najdjelotvorniji kada ga jedete na prazan stomak.

Crni luk,

Efekat ovakve primjene luka je vidljiv već nakon nedjelju dana, a sve zahvaljujući sumporu i gvožđu koji se nalaze u pečenom luku. Takav luk će pomoći pri normalizaciji glukoze u krvi, pravilnom funkcionisanju pankreasa i jetre.

Kada se jede pečeni luk, poboljšava se stanje pacijenta sa hipertenzijom i aterosklerozom. Luk pomaže krvnim sudovima da se očiste i oslobode viška naslaga. Nakon pečenja u rerni, luk ispušta esencijalna ulja koja daju ovoj namirnici specifičan miris i ukus.

Dakle, uz sve navedeno, pečeni luk sigurno i provjereno snižava šećer i pritisak, liječi hemoroide i srčani udar.

Author: urednik