Šampon Koji Sprječava Opadanje Kose, Ubrzava Rast, Kosi Vraća Sjaj, Volumen I Elastičnost

Kosa je simbol ženstvenosti i ljepote širom svijeta, no na žalost, uslijed učestalog tretiranja kose raznim kemijskim sredstvima, toplinom, vezanjem i neadekvatnom njegom, kosa se lomi, postaje suha, rijetka ili oštećena.

Svi spomenuti faktori, uz svakodnevni stres i promjene u organizmu uzrokuju povećano opadanje kose.

Kako zaustaviti opadanje kose? Da biste ublažili gubitak kose i doprinijeli njenoj ljepoti preporučujemo vam ovaj šampon. Jednostavno se priprema, a prema mnogim svjedočenjima efikasan je 100%. Nakon tek nekoliko pranja kose primijetit ćete prve rezultate. Vaša kosa će manje opadati, bit će jača, lepršavija a nakon mjesec do dva redovne primjene primijetit ćete nove vlasi što doprinosi povećanju volumena.

Potrebni sastojci za izradu ovog šampona su: Šampon od koprive (običan litarski iz trgovine), pantenol 100 ml (vodeni rastvor), kapi od koprive 30 ml (jedna bočica), AD kapi,30 ml vodeni rastvor (jedna bočica), ricinus ulje 50ml i dvije ampule vitamina B.

Kako se pravi ovaj ljekoviti šampon? U 750 ml šampona od koprive, umiješati cijelu bočicu pantenola 100 ml, cijelu bočicu kapi od koprive 30ml, cijelu bočicu AD kapi i ricinusovo ulje.

Kako djeluje ovaj šampon? Vjerovali ili ne ovaj šampon je prava vitaminska bomba za kožu na vašoj glavi, a samim tim i za vašu kosu. Kopriva ubrzava perifernu cirkulaciju i prokrvljenost kože glave na taj način ubrzavaju se metabolički procesi unutar epiderma. Samim tim ostali sastojci ovog šampona će se brže i kvalitetnije apsorbirati. Pantenol, odnosno pantotenska kiselina (vitamin B5) djeluje na očuvanje pravilne funkcije kože glave i stimulaciju njenih regenerativnih procesa. Ricinusovo ulje jača kutikulu vlasi. Bogato je vitaminom E i ricinoleinskom kiselinom. Vitamin E je značajan antioksidans i sprečava djelovanje slobodnih radikala i njihovih štetnih utjecaja na kožu glave i korijen dlake. Ricinus pored regenerativnih svojstava djeluje protugljivično, što znači da uništava gljivice koje su odgovorne za pojavu peruti. Na kožu skalpa djeluje zaštitno, umirujuće i zacjeljujuće, dok svojom gustom i ljepljivom konzistencijom uklanja odumrle stanice kože glave sprečavajući ih da začepe folikul dlake što bi utjecalo na usporen rast kose. AD kapi su vitamin A koji djeluje na različite fiziološke funkcije u ljudskom organizmu, ono što je značajno za kosu je njegovo regenerativno djelovanje na skalp glave, odnosno diferencijacija epitelnog tkiva. Vitamini B kompleksa prehranjuju kosu i vraća čvrstoću dlake.

Author: urednik