SAMO DVIJE ŠOLJE DNEVNO: Smršala je 50 kg zahvaljujući ovom napitku

Ova samohrana majka je dugo bila depresivna zbog viška kilograma, pa je rešila da proba trik sa zelenim čajem. Znate šta? Sada ima 50 kg manje!

Sioban Tornton (23), majka trogodišnje devojčice, pročitala je da zeleni čaj može ubrzati metabolizam i odmah počela da ga konzumira. Devojka koja je uvek varirala između veličina M i L, nakon porođaja počela je naglo da se goji.

Sioban je dostigla težinu od 111 kilograma, rastala se sa mužem i bila na pragu dijabetesa i depresije. Jedino što je jela bila je brza hrana, jedino što je radila je ležanje na kauču, dok jede čokoladu.

Ogledala je izbegavala u širokom luku, a napolje nije izlazila. Kada je dostigla dno, shvatila je da nešto mora da se promeni i počela da istražuje o tome kako da smrša.

Počela je sa po dve šolje zelenog čaja dnevno i bila je zatečena koliko je počela da mršavi.

– Ubeđena sam da sam prvih 20 kilograma skinula bukvalno samo zahvaljujući zelenom čaju. Metabolizam mi se ubrzao do najviše tačke – navodi Sioban.

Nije se oslanjala samo na vagu, već je merila i obim svog tela.

– Struk mi je postajao sve tanji i tanji, a nisam radila vežbe. Neverovatno je koliko je zeleni čaj neprocenjiv, a zapravo jeftin – iznenađena je Sioban, koja sada ima manje od 50 kilograma i nosi M veličinu odeće.

Njena ćerka Tia je rekla da je oduševljena kako mama izgleda, a mama jedva čeka da se konačno ponovo zaljubi. Problem je samo što joj se udvaraju svi muškarci iz njenog okruženja koji su je ranije odbijali zbog težine.

– Konačno imam samopouzdanja, a što je mnogo bitnije – zdrava sam – navodi ova mlada mama.

Nakon prvih rezultata ona se bacila i na treninge nekoliko puta nedeljno, a danas ne može da poveruje da je dozvolila sebi da nekada izgleda toliko zapušteno.

– Tako je bilo lako smršati, žao mi je što nisam ranije pokušala. Sada me muškarci jure na ulici, izlaze iz svojih automobila da bi me stigli da mi daju svoj broj. Još uvek ne mogu da se naviknem na toliko pažnje – navodi ona.

Trebalo joj je tri godine da izgleda onako kako izgleda danas, uz pomoć zelenog čaja i tronedeljnih treninga. Opet je počela da jede brzu hranu, ali sa većim oprezom.

Zeleni čaj

Zeleni čaj je zaista veoma efikasan, što je jedna studija i dokazala – omogućuje sagorevanje 65-200 više kalorija na dan, jer ubrzava metabolizam.

On je, inače, alternativa za crni čaj, koji je jedinstven jer ne prolazi kroz proces oksidacije poput drugih vrsta čajeva. I, ne samo to, on, bukvalno, puni energijom.

Štiti od bolesti srca

Smanjuje holesterol, s obzirom na to da je antioksidant. Takođe, sprečava pravljenje tromba, koji je jedan od načešćih uzroka smrti danas.

Pomaže kod visokog pritiska

Glavni razlog hipertenzije je enzim koji se luči iz bubrega, a zeleni čaj je njegov prirodni blokator.

Izvor: zena.blic.rs

Author: urednik