RUSKA DOKTORKA: Smrt dolazi iz creva, evo kako da ih očistimo od toksina!

Sve bolesti započinju u razvijaju se u crevima

Ukoliko creva ne funkcionišu pravilno, pražnjenje nije redovno i često osećamo bol u predelu stomaka, to je prvi znak da se u njima nakupljaju otrovi i toksični otpad…

Sve bolesti započinju u razvijaju se u crevima. Ovako je još Hipokrat objašnjavao značaj detoksikacije celog organizma, a u savremenim uslovima ova tvrdnja se obistinjuju suočavanjem sa sve većim brojem obolelih od raka debelog creva. Ruskinja, Viktorija Semjonova već godinama unazad uspešno leči svojim receptom za radikalnu detoksikaciju, odnosno čišćenje svih toksina iz creva.

Ukoliko creva ne funkcionišu pravilno, pražnjenje nije redovno i često osećamo bol u predelu stomaka, to je prvi znak da se u njima nakupljaju otrovi i toksični otpad koje unosimo kroz ishranu, a koji se kasnije reapsorbuje u organizam i time ga truje iznutra. Najčešći uzročnik nakupljanja toksičnog otpada je pržena i masna hrana, brza hrana i nedovoljan unos svežih namirnica, pre svega voća i povrća.

Pržena i brza hrana pune su toksina i aditiva stvaraju opnu u samim crevima, koja se vremenom skamenjuje sačinjavajući koloniju neprijateljskih bakterija.

Tako organizam ne može apsorbovati većinu hranjivih materija, a to postupno slabi vaš imunitet i čini ga podložnim različitim virusima iz okoline.

Ruska doktorka Viktorija Semjonova savetuje da je detoksikacija creva pravi put do zdravlja. Znakovi koji ukazuju na to da su crva preopterećena su konstipacija, grčevi u predelu stomaka i crevima, candida, upala bubrega, loš zadah i neretko gljivice na stopalima.

Recept za radikalni detoks

Konzumacijom ovog detoks napitka po receptu Ruskinje Viktorije Semjonove možete očistiti creva i sprečiti razvoj raka debelog creva. Koristite samo domaće i ekološki uzgojene, organske namirnice jer biste u protivnom u telo mogli uneti još više toksina

Za pripremu detoks napitka potrebno je pripremiti pola kilograma šargarepe, pola kilograma sveže cvekle, jednu šaku iseckane suve kajsije, jedna šaka suvog grožđa i jedna supena kašika meda. Šargarepu i cveklu iseckajte na sitne komade pa ih stavite u lonac. Zakuvajte vodu u drugom loncu pa njome prelijte povrće tako da vode bude dva prsta iznad povrća. Potom dodajte ideckane sušene kajsije i suvo grožđe. Stavite na vatru pa čim proključa sklonite  lonac sa vatre.

Kada se ohladi, dodajte u smesu 1 supenu kašiku meda. Prebacite na neko hladno mesto i ostavite da odstoji 12 sati. Nakon isteka tog perioda, procedite tečnost kroz gazu i čuvajte je u frižideru. Tri puta dnevno popijte po pola čaše, i to pre obroka. Komadiće voća i povrća takođe možete konzumirati zasebno ili ih jednostavno dodati u obrok.

Kako biste što bolje očistili creva, primenjujte ovaj recept mesec dana. Navedena količina biće dovoljna za 2 dana.

Lekovitost napitka

Cvekla izvrsno čisti creva, jetru i krv zboč čega sprečava nastanak bubrežnih i žučnih kamenaca. Osim vitamina B1, B2, B6 i C, sadrži ceo spektar minerala, poput kalcijuma, kalijuma, magnezijuma, fosfora, stroncija i broma. Zahvaljujući amino kiselini betainu, cvekla sprečava i nastanak tumorskih ćelija u organizmu.

Šargarepa ima snažna antioksidativna svojstva i sadrži beta-karoten, koji se u telu pretvara u vitamin A. Taj vitamin je posebno snažan borac protiv slobodnih radikala i čuvar imuniteta, koji je istovremeno esencijalan za rast ćelija i zdravlje očiju. Ona čisti krv i bubrege, uravnotežuje novp šećera u krvi i štiti od raka.

Sušeno voće, kakve su suve kajsije i suvo grožđe, eliminiše višak sluzi iz creva i stomačnih organa pa time ujedno dopridonosi zdravlju jetre i slezine. Sušene kajsije djeluju poput blagog laksativa i podstiču eliminaciju otpada iz organizma. Suvo grožđe takođe podstiče probavu i ublažava anemiju i smanjuju rizik od raka.

Med, prirodni zaslađivač, koji se popularno naziva i “tečnim zlatom”, često se primenjuje kao prirodni lek u narodnoj medicini. Sadrži belančevine, vitamine i minerale preko potrebne organizmu i ima snažna antibakterijska svojstva. Prirodni med sadrži probiotike koji podstiču aktivnost dobrih bakterija u crevima.

Izvor: magazin.novosti.rs

Author: urednik