OVO je razlog zašto imate otečen trbuh! Rešite se nadutosti i izgubite na težini preko noći

Helicobacter pilorus (H. pylori) je vrsta asimptomatskih bakterija koja uzrokuje infekcije u želucu. To utiče na oko dvije trećine svjetske populacije, a može se dobiti putem nečiste hrane i vode.

Ako se ne liječi, može dovesti do peptičkog ulkusa, pa čak i raka želuca. Bez odgovarajućih medicinskih ispita, ove bakterije je teško otkriti.

H. pylori može proizvesti različite simptome, a najčešći uključuju podrigivanje, nadutost, žgaravicu, refluks, zatvor, proljev i nemir želuca. Ljudi obično pomiješaju te simptome sa normalnim tjelesnim manifestacijama.

U slučaju da se osjećate kao da ste u opasnosti od zaraze sa H. pylori, obratite se stručnjakukako bi uradili odgovarajući ispit.

Kako možete ublažiti nadutost? (RECEPT)

Ovo piće je posebno korisno za ublažavanje želučane nadutosti i pojačavanje vaše razine energije u isto vrijeme.

Sastojci

  •      1 limun
  •      1 krastavac
  •      1 kašika ribanog đumbira
  •      1 kašika soka aloe vera
  •      puno peršuna
  •      ½ čaša vode

Priprema

Priprema je izuzetno jednostavna. Pomiješajte sve sastojke u blenderu i popijte. Ovo piće je izuzetno korisno za smanjenje  masnoća sa trbuha, a vi ćete se osjećati poboljšanje već nakon prve čaše.

Ovi sastojci potiču metabolizam da spali salo, dok vi spavate. Ovaj spoj dokazano poboljšava vaš metabolizam, što znači da vaš metabolizam radi punom parom, čak i kada spavate.

Za više postova o zdravlju slobodno posjetite češće našu web stranicu i podijelite sa svojim prijateljima.

Preuzeto sa: em-zdravlje.com

Author: urednik