Neobični ruski narodni recept: Ovako zaliječite hemeroide u tjedan dana!

Ovaj neobični tradicionalni ruski recept je za sve one koji muku muče s hemoroidima i koji su pokušali već sve kreme, čajeve i tablete, a ništa od navedenog nije davalo nekog dugotrajnog rezultata.

Jedan od sve češćih zdravstvenih problema su hemeroidi, neugodna pojava uzrokovana suvremenim načinom života. Neuredan način života bez kretanja, nepravilna prehrana uz naslijeđene sklonosti, trudnoća i zatvor uzrokuju pojačani pritisak na vene u rektumu pri čemu dolazi do nakupljanja krvi i bolnih oticanja.

Svrbež, unutarnji osjećaj pritiska, bolne otekline, na dodir opipljivi čvorovi i posljedično krvarenje prvi su simptomi koji ukazuju na nastanak hemeroida. Kod učestalih problema s hemeroidima potrebno je potražiti stručnu pomoć, a preventivno kada se problem povuče, učinkovito pomaže promjena stila života.

Prehrana bogata vlaknima jedan je od glavnih pomagača dobre probave. Jedite mahunarke, cjelovite žitarice i suho te svježe voće i povrće, a izbjegavajte previše ljutu i začinjenu hranu.

Povećan unos tekućine u tijelo, pri čemu se preporuča voda ili sokovi od svježe cijeđenog voća i povrća olakšavaju stolicu. Posebno učinkovito je svakodnevno konzumiranje soka od suhih šljiva.

Dugotrajno sjedenje treba izbjegavati jer ono stvara pritisak u rektalnom području. Povremeno ustajanje i kretanje može pomoći u spriječavanju nastanka hemoroida i poboljšati cirkulaciju. Redovna tjelesna aktivnost potiče cirkulaciju, ubrzava metabolizam i probavu, te stimulira crijevnu funkciju kojom se umanjuje pojava proljeva i zatvora.

Vrste hemeroida

Vanjski hemeroidi su smješteni uz rubni dio anusa i pokriveni su vrlo osjetljivom kožom. Kada se u jednom od njih razvije ugrušak stvara se oteklina na izlazu iz analnog kanala, a na osjet su prisutni kao tvrda i bolna izbočina.

Krvare samo ako puknu i obično se povlače nakon terapije za koju je najbolje potražiti stručnu pomoć.

Unutarnji hemoroidi razvijaju se unutar anusa, a takvi se poznaju kroz krvarenje i izbočine koje nastaju prilikom pražnjenja. Nezgodni postaju ukoliko se ukliješte i ne mogu vratiti u analni kanal što izaziva jaku bol i krvarenje.

Ruski narodni recept

Ovo je recept za sve one koji muku muče s hemoroidima i pokušali su već sve kreme, čajeve i tablete, a ništa od navedenog nije davalo nekog dugotrajnog rezultata.

Sve što vam treba je sirovi, oguljeni krumpir i hladnjak!

Krumpir mora biti kvalitetan. Ne smije biti proklijao, niti zelene boje.

Izrezati od oguljenog, sirovog krumpira tanke štapiće i staviti ih u zamrzivač (prvo krumpir nasjeckamo na kolutove pa od jednog koluta napravimo štapić tj. otkinemo komad s lijeve i s desne strane i ono što ostane u sredini treba izgledati kao štapić).

Zaleđene štapiće (jedan po putu) stavljati u anus prvih 4 dana na samo 30 sekundi.

Sljedeća 3-4 dana svaki put ostavljati da štapić djeluje još po pola minuta duže.

PREUZETO SA ATMA.HR

Author: urednik