Naše bake su najbolje znale: Evo kako izliječiti astmu, bronhitis i plućne bolesti…

Mnogim ljudima su dijagnostikovana razna plućna oboljenja ili poremećaji, a astma, bronhitis i razne vrste kašlja su neka od najčešćih vrsta.

Infekcije, alergije i pušenje mogu prouzrokovati određen tip plućnih bolesti ili poremećaja. U ovom članku vam dajemo recept za popularan domaći lijek koji će vam pomoći da izliječite bilo kakav problem sa plućima, naročito astmu, kako bronhijalnu, tako i srčanu.

U prošlosti, naše bake su pripremale ovaj lijek za tretiranje zdravstvenih stanja ove vrste, a oni koji su ga isprobali tvrde da su bile u pravu o njegovoj velikoj moći iscjeljivanja.

Sastojci:

½ kg crnog/crvenog luka
2 šolje čistog javorovog sirupa ili ½ kg smeđeg šećera
2 limuna srednje veličine
6 šolja / 1.5l vode
7 kašika sirovog meda

Priprema:

Stavite javorov sirup u veliki tiganj i zagrijte na vatri srednje jačine (ako koristite smeđi šećer – uzmite veliki tiganj i zagrijte na vatri srednje jačine, mješajte dok ne dobije finu zlatnu boju). Zatim, dodajte prethodno isjeckan luk, kuhajte nekoliko minuta i dodajte vodu.

Kuhajte mješavinu na vatri srednje jačine dok se voda ne smanji za trećinu. Ostavite da se ohladi i za to vrijeme iscijedite limun i ostavite sok po strani. Dodajte med i limunov sok u mješavinu i ostavite da odstoji preko noći. Ujutru iscijedite tečnost i prespite je u staklenu bocu.

Kako konzumirati

Uzmite po kašiku prije svakog obroka. Nakon što popijete cijelu bocu, napravite još jednu dozu. Ponavljajte tretman sve dok vam se pluća ne oporave. Djeca bi trebala da uzimaju kašičicu leka pre svakog obroka.

Izvor: webtribune.rs

Author: urednik