NAJJAČI ELIKSIR LJEPOTE: Usporite starenje i spolja i iznutra, očistite tijelo od toksina i masnoća…

Hlorofil se nalazi u zelenim listovima biljaka i uključen je u fotosintezu – sećamo se toga iz biologije.

Međutim, hlorofil može doneti koristi ne samo biljkama, već i našem sopstvenom telu. On čisti organizam od toksina, usporava starenje i pomaže u gubitku kilograma.

Kako piti hlorofil da bi on mogao delovati, pročitajte u nastavku.

Blagotvorna svojstva

Detoksikacija i jak imunitet

Jedna od glavnih sposobnosti hlorofila je detoksikacija tela. Hlorofil stimuliše proizvodnju crvenih krvnih zrnaca – eritrocita. Hemoglobin u crvenim krvnim ćelijama je odgovoran za prenošenje kiseonika u sve ćelije u telu. Stoga povećanje nivoa hemoglobina obezbeđuje snabdevanje kiseonikom.

Kiseonik, sa svoje strane, pomaže u uklanjanju toksina iz organizma. Štaviše, on lako veže toksine teških metala i uklanja ih iz tela. Povećanje količine kiseonika u krvi pomaže ne samo čišćenju organizma, već i jačanju imunološkog sistema. Kiseonizovana krv je destruktivno okruženje za anaerobne bakterije – jedan od glavnih uzročnika različitih bolesti.

Gubitak težine

Hlorofil je odličan sagorevač masti. U telu reaguje s mastima: razgrađuje ih i pretvara ih u energiju. Fitanska kiselina, koju sadrži hlorofil, odgovorna je za ovo prijatno svojstvo. Ostale aktivne supstance – tilakoidi, suzbijaju proizvodnju hormona „gladi“ – grelina, tako da se duže osećate sitim i smanjujete rizik od prejedanja.

Usporite starenje

Hlorofil je moćan prirodni antioksidant. Štiti ćelije tela od oštećenja slobodnih radikala, što katalizuje proces starenja i podstiče upalne reakcije. Oksidativni procesi izazvani slobodnim radikalima manifestuju se u obliku bora, starosnih mrlja i popustljivosti na koži. Oni slabe prirodna vlakna kolagena i elastina, uzrokujući da koža izgubi tonus. Hlorofil štiti ćelije kože (i celo telo) od oksidacije, što mu omogućava da uspori starenje i spolja i iznutra.

Prevencija kardiovaskularnih bolesti

Zbog svoje sposobnosti da sprečava oksidativne reakcije, hlorofil se efikasno bori protiv stvaranja LDL, “lošeg” holesterola, što je direktno povezano sa rizikom od kardiovaskularnih bolesti. Pored toga, hlorofil sadrži magnezijum i vitamin K – jačaju srčani mišić i vaskularne zidove, sprečavajući njihovo uništavanje i kalcifikaciju.

Načini primene

Hlorofil se prirodno nalazi u svim zelenim biljkama i što je zasićenija boja, to je veći sadržaj ove materije. Među rekorderima su spirulina, peršun, brokoli i spanać. Međutim, može biti teško dobiti dovoljno hlorofila iz hrane, zbog čega stručnjaci preporučuju da treba piti tečni hlorofil.

Doziranje se izračunava pojedinačno, tako da ako se odlučite piti hlorofil, preporučujemo da se konsultujete sa lekarom.

Vredno je uzimati rastvor hlorofila dva puta godišnje tokom dvonedeljnog kursa.

Izvor: stil.kurir.rs

Author: urednik