KRASTAVAC DIJETA: Skida i do 7 kg za 14 dana…

Krastavac dijeta spada u restriktivne brze dijete i drži se najduže 14 dana. U tom vremenskom periodu dijeta sa krastavcima može da vam skine i do 7 kg, ukoliko se pridržavate jelovnika i propisanog dijet plana. U nastavku saznajte nešto više o ovom metodu mršavljenja.

KRASTAVAC KALORIJE

Ako vam je dosad brojanje kalorija bilo prilicno komplikovano, ne morate vise da brinete. Krastavac dijeta se koncipira na veoma jednostavnom jelovniku u kojem prednjaci kozumacija upravo ove namirnice. Ovo niskokalorično povrće na 100 grama sadrži svega 15 kalorija, što je izvanredno.

Prostom računicom dolazimo do podatka da pojedete i ceo kilogram krastavaca, unećete ukupno 150 kalorija, a da biste prekoračili dnevne kalorijske potrebe organizma, trebali biste pojesti i do 15 kilograma ovog povrća, tako da je ova namirnica više nego poželjna u našoj ishrani.

Krastavac dijeta se drži u proseku deset dana, mada se može produžiti i na pune dve sedmice. Za vreme držanja dijete moguće je istopiti i do 7 kilograma ukoliko je u dijetu uključena i redovna fizička aktivnost i zavisno od toga koliki je višak kilograma u pitanju. Nije preporučljivo držati dijetu preko ovog roka, jer tada dolazi do manjeg unosa hranljivih materija koji kože imati loše posledice po vaše zdravlje.

BRZA DIJETA SA KRASTAVCIMA JELOVNIK

Ovo je primer jelovnika za jedan dan:

– doručak: krastavac salata (1 činija), dva kuvana jajeta (tvrdo skuvana).

– međuobrok: veća jabuka ili breskva ili 5 šljiva. Ukupno do 200 grama, bilo kog svežeg sezonskog voća.

– ručak: salata od krastavaca (1 činija), integralni tost hleb, u ovu salatu možete dodati i paradajz kao i feta sir.

– međuobrok: zdrav šejk od krastavaca (u blenderu izmiksajte svež mlad krastavac sa jabukom i šakom spanaća).

– večera: sezonsko voće do 300 grama težine.

VAŽNA NAPOMENA:

Salata od krastavaca se uvek može jesti u slučaju gladi. Unosite dovoljne količine tečnosti i pre držanja dijete konsultujte se sa vašim lekarom.

SALATA OD KRASTAVACA RECEPT

Za ovaj jednostavan recept biće vam potrebno:

– 400 grama krastavaca

– 2,3 kašike pavlake ili 2 dl kiselog mleka ili 2 dl jogurta (ukoliko imate domaći kefir – to bi bilo najbolje rešenje)

– so i ako vam prija stavite i mladi beli luk

Krastavac ogulite a za tim isecite na što manje kolutiće. Zasolite i promešajte so da se rasporedi pravilno. Zatim prelijte jogurtom ili kefirom ili kiselim mlekom ili pavlakom (izbor je na vama- naš je svakako kefir), te promešajte lagano još jedan put. Ukoliko vam odgovara dodajte salati i sitno iseckan mladi beli luk. Jedite uvek sveže pripremljeno.

KRASTAVAC DIJETA ISKUSTVA POLAZNIKA

Ova kao i svaka druga dijeta za mršavljenje može imati pozitivnog efekta za skidanje kilograma, jedino ukoliko promenite loše navike u ishrani i fizički se aktivirate. Kilogrami ne silaze sami od sebe ni kad je u pitanju izuzetno restriktivna dijeta, kakva je ova.

Svakodnevne šetnje u prirodi u trajanju od makar pola sata, vožnja bicikla, lagane vežbe kao što su čučnjevi, vežbe istezanja i sl, zatim unos dovoljne količina tečnosti (makar 2 litre dnevno) su glavni preduslov za vaš uspeh. Krastavac dijeta zahteva od svakog polaznika da posebnu pažnju obrati na kvalitet namirnica – najbolje je jesti sezonsko voće i to uvek sveže pripremljeno.

Naša preporuka je da se tokom dana za vreme držanja dijete pije i sassy voda koja se pokazala kao odličan izbor za skidanje sala sa stomaka i detoksikaciju organizma. Nikako ne produžujte dijetu preko predviđenog roka od max. 14 dana, jer izlažete nepotrebno vaš organizam rizicima.

Ako vam se krastavac dijeta dopala preporučujemo i sledeće članke na našoj stranici :brokoli dijeta, citrus dijeta, med i cimet za mršavljenje, dijeta sa suvim šljivama, voćna dijeta 5 dana i mnoge druge…

Izvor: kucnilekar.com

 

Author: urednik