KOMBINACIJA KUHINJSKIH ZAČINA LEČI MNOGE BOLESTI! Doktor Nestorović tvrdi da se zahvaljujući njima možemo rešiti većine modernih boljki!

Svako od nas u svojoj kuhinji ima ove četiri stvari čija primena pokriva većinu bolesti današnjice – kaže prof. dr Branimir Nestorović.

On je objasnio kako napraviti kombinaciju začina koje svakodnevno koristimo da bi lečili konkretnu bolest.

  • Sa belim lukom i origanom izlečio sam veliki broj ljudi koji su imali infekciju mokraćnih puteva, ta kombinacija leči eširihiju koli, koja ne mođe da se leči antibioticima. Beli luk je potpuno naučnofantastična biljka. On je antitumorski agens, najbolji antibiotik na svetu…Beli luk je toliko jaka supstanca da ih beli luk drži odvojeno. U jednom čenu drži alin, a u drugom čenu drži enzim alinazu. Vi kad pojedete dva čena oni se spoje i nastaje aktivna supstanca – objašnjava doktor i dodaje:
  • Ulje od divljeg origana sadrži supstance koje su izuzetno antibakterijske. Kod pacijenata koji imaju problema sa upalom pluća, zvanično odobrena dopunska terapija je origano. Takođe ima odlično dejstvo protiv kandide u crevima, jer se zloupotrebljavaju antibioticima sa timijan i origano 6 nedelja, kandida ne može da preživi. Kandida kad se namnoži može da napravi karcinom – ističe Nestorović.

On takođe preporučuje upotrebu lovora kod infekcija, jer je između ostalog i dobar antiperitik, dobro skida temperaturu, kao i crna kafa.Za biber kaže da najbolji efekat na umirenje upalnih stanja ima ako se uzima sa ljutom papričicom.

Prema njegovim rečima, propolis je izvanredna stvar koji u sebi sadrži 64 prirodna antibiotika i nema bakterije koja je rezistentna na to.

  • Antibiotike treba da koristimo za ono za šta su namenjeni, a to su bakterijske infekcije. U pedijatriji je to od 2 do 4 odsto infekcija, sve ostalo su virusi. Respiratorne infekcije su bolesti koje prolaze same od sebe. Gnojna angina prolazi sama od sebe lečena ili ne lečena. Većina lekara i pacijenata misli da ako uzme antibiotik da će sprečiti komplikacije. E to nije tačno. Bilo bi super – imate kijavicu uzmete antibiotik i ne dobijete upalu pluća. Niko onda ne bi imao upalu pluća, ali to ne ide tako. Postoji samo jedna bolest gde preventivno vredi davati antibiotike, a to je grip. Tu može da se da antibiotik jer se onda smanjuje za 25 odsto šansa za dobijanje zapaljenja pluća – kaže dr Nestorović.

 

PREUZETO SA:

https://www.receptizadanas.com/

Author: urednik