GENIJALAN TRIK KOJI KORISTE DOKTORI: Nemojte uši čistiti štapićima napraviti ćete veći problem, ovo je RJEŠENJE

Čišćenje uha je potrebno, no treba biti razumno i oprezno kada se čisti cerumen u uhu kako bi se izbjegle ozljede i infekcije

Cerumen ima antigljivična i antibakterijska svojstva. Ima ulogu sredstva za zaštitu od zadržavanja vode u zvukovodu. Cerumen nastaje lučenjem sitnih žlijezda smještenih u prolazu između vanjskog i unutarnjeg uha.

Ove žlijezde zovu se ceruminozne žlijezde i spadaju u skupinu žlijezda znojnica. One luče cerumen koji stvara zaštiti sloj na unutarnjoj stijenki zvukovoda. Cerumen zadržava prašinu i druge sitne čestice i onemogućava njihov ulaz u osjetljivo područje unutarnjeg uha.

Kod nekih ljudi količina izlučenog cerumena je veća nego u drugih. Prekomjerna količina izlučenog cerumena postepeno se izbacuje iz uha.

Povremeno, male grudice cerumena mogu ispadati iz ušne školjke no kod nekih ljudi, prekomjerna količina cerumena može se sabiti u nakupinu koja se potom osuši i stvori prepreku u zvukovodu.

Iako većina zna da štapić gura cerumen u unutrašnjost što izaziva upale te začepljenje, no teško je odoljeti čišćenju ušiju.

Stoga ljekari savjetuju ovu sigurnu, provjerenu i efikasnu metoda čišćenja. Cijeli postupak se izvodi kući a jedino što će biti potrebno je 3% hidrogen peroksid i jedna maramica.

Dva puta dnevnoj je potrebno ukapati po 2-3 kapi hidoregna u uho, i prileći par minuta na suprotnu stranu kako bi hidrogen rastopio čepove cerumena.

Nakon što osjetite da je hidrogen zapjenio, pridignte se i obrišite nečistoću koja je izašla vani. Postupak ponovite s drugim uhom.

Istu stvar je potrebno ponavljati 3 dana uzastopno,a ukoliko osjetite da je uho još uvijek zapušeno, sada če cerumen biti razmekšan, posjetite ljekara i oni će s lahkoćom isprati ostatke.

 

Author: urednik