Evo zašto treba da spavate sa LUKOM u čarapi…

Pored toga što pročišćava krv, uklanja gljivice i bakterije ima još nekoliko koristi za koje sigurno nista znali.

Da li znali da donja područja stopala imaju direktne pristupne tačke svim unutrašnjim organima u vašem telu? U kineskoj medicini, ove tačke su poznate kao meridijani i one formiraju puteve do svakog organa u telu.

Meridijani i stopala

Ovi meridijani deluju kao moćni električni krugovi unutar tela, ali često miruju jer stopala uglavnom pokrivamo čarapama i obućom. Stimulacija ovih meridijana je veoma važna za zdravo funkcionisanje našeg tela.

Da bismo stimulisali stopala i povezali se sa zemljinim negativnim jonskim poljem, preporučuje se da hodate bosi gde god i kad god možete!

Luk u čarapi

Jedan od najboljih načina za stimulisanje ovih meridijana je da stavite krišku luka u čarape, to jest da je pozicionirate na dnu stopalam i nosite dok ste u krevetu.

Opšta praksa o uticaju luka i držanju istog na stopalima datira još iz drevnih zapisa o kineskoj medicini. Nervi u stopalima služili su kao rešenje za sve zdravstvene probleme, i već neko vreme istočnjačka medicina stoji iza ove tvrde i veruje da određene tačke utiču na ceo organizam.

Uzmite luk, crveni ili beli luk, i isecite ga na tanke i ravne kriške. Potom stavite krišku luka u čarape i spavajte kao što biste i obično.

Koje su koristi?

Nemate šta da izgubite, osim glavice luka, ako isprobate ovu terapiju. Veruje se da je ova terapija sjajna za:

  • Pročišćavanje krvi,
  • Uklanjanje gljivica i bakterija,
  • Uklanjanje toksina i hemikalija sa stopala i doprinosi boljem mirisu,
  • Ublažavanje simptoma groznice poput prehlade i gripa.

Međutim, ponovna upotreba iste kriške luka se uopšte ne preporučuje. Dakle, budite oprezni u vezi s tim.

Izvor: najzena.rs

Author: urednik