ENERGIZIRAJTE VODU: Kako napraviti PLAVU i KRISTALNU SOLARNU vodu?

Voda posjeduje inteligenciju, ona osjeća i pamti; mi možemo utjecati na energiju vode kroz glazbu, kristale, boje, meditaciju i molitvu, ispisane riječi, slike i simbole na posudi u kojoj je voda te kroz poruke koje su ispisane i stavljene u vodu. Plava solarna voda je postala posebno omiljena i popularna kroz Ho’o pono pono tehniku iscjeljenja, a osim što je iznimno zdrava, ova voda pomaže očistiti duboke negativne podsvjesne programe koje iznova automatski ponavljamo. Ona iscjeljuje emocionalne rane i blokade, oslobađa ih na površinu i otpušta te nas tako pomože dovesti natrag u čisto stanje.
Kristalna voda nam pomaže da ojačamo i probudimo vlastitu energiju te stvorimo okolinu koja će djelovati pozitivno na naš život i zdravlje. Kristali u vodi će svoje visoke i čiste vibracije prenijeti na vodu i promijeniti joj svojstvo. Takva će voda biti očišćena od negativnosti, a dodatno će vaše tijelo energizirati i pomoći mu da poveća vibraciju.

Dokazano je da voda nije samo tekućina bez boje, mirisa i okusa, ona posjeduje inteligenciju, ona osjeća i pamti. Čovjek tako može utjecati na energiju vode kroz glazbu, kristale, boje, meditaciju i molitvu, ispisane riječi, slike i simbole na posudi u kojoj je voda te poruke koje su ispisane i stavljene u vodu. Voda može čuti, razumjeti, osjetiti i reagirati na komunikaciju koja joj je upućena.

Možete i sami napraviti jedan eksperiment: uzmite dvije jednake čaše i natočiti u njih jednaku razinu vode. Postavite ih na stol ispred sebe. Jednu čašu stavite po strani a drugoj posvetite posebnu pažnju. Obratite se vodi. Izmolite svoje uobičajene molitve ili svojim riječima izrazite zahvalnost stvarajući ugodno stanje u svom tijelu. Pri tom jednu ruku držite na srcu, a dlan druge ruke stavite u kontakt s čašom u kojoj je odabrana voda. Nakon što ste na ovaj način energizirali vodu, kušajte energiziranu i neenergiziranu vodu. Osjećate li razliku?

Plava solarna voda je postala posebno omiljena i popularna kroz Ho’o pono pono, drevnu havajsku tehniku iscjeljenja.

Osim što je iznimno zdrava, ova voda pomaže očistiti duboke negativne podsvjesne programe koje iznova i iznova automatski ponavljamo. Plava solarna voda iscjeljuje emocionalne rane i blokade, oslobađa ih na površinu i otpušta te nas tako pomože dovesti natrag u čisto stanje, na čisti početak, bez pozadinskog šuma negativnih misli.

Ova voda ispunjava pozitivnošću, mirom i ljubavlju. Mogu je piti bolesni, djeca, starci, životinje…

Moći plave boje

Plava je boja pete čakre, tzv. centra moći ili grlene čakre (Vishuddha). Grlena čakra je iznimno važna jer je put kroz koji se energija iz viših energetskih centara može kretati do nižih i obratno. To je prvi centar viših frekvencija i tek kad je on potpuno čist i otvoren, možemo doseći viša stanja svijesti. Sve bolesti su povezane s 5. čakrom jer izbor je uključen u svaki detalj života i u svaku bolest.

Ova čakra predstavlja most između fizičkog i duhovnog svijeta, između srca i uma. Odvaja svjetovno od svetog i prenosi NAMJERU DUŠE gdje spoznajemo životnu zadaću.

I znanstveno je dokazano da plava boja ima nevjerojatno snažan utjecaj na naš um i emocije, na donošenje odluka i ponašanje.

Plavo nebo znači lijep, opuštajući dan. Čisto mirno plavo more znači smirenost i spokoj. Ustvari, sve što je plavo simbolizira povjerenje, odanost, mudrost, samopouzdanje, inteligenciju, vjeru, istinu.

Znanost kaže da nije slučajnost da nas sve ove plave stvari čine da se osjećamo tako dobro. Uostalom, plava je i jedina boja spektra koja može krajnje učinkovito spriječiti ljude da počine samoubojstvo.

Dokazano je da plava boja djeluje smirujuće na ljude, i upravo zbog toga se iskorištava na različite načine. Policija je npr. u Glasgowu instalirala plavu rasvjetu u područjima s visokom stopom kriminala. Od tada, kriminal u tim zloglasnim kvartovima je pao.

U Japanu, nekoliko velikih željezničkih kompanija se prebacilo na isključivo plavo svjetlo na svim željezničkim prelazima. Godinu dana prije nego su plava svjetla instalirana, bilo je 640 samoubojstava. Nakon što su plava svjetla postavljena, samoubojstava je bilo – nula!

Plava djeluje pozitivno i kod neuroloških bolova te jača štitnu žlijezdu. Ako imate probleme pri govoru, boli vas grlo ili glasnice, probajte češće nositi ovu boju i vidjeti ćete kako će vam efikasno pomoći.

Jedna teorija kaže da sama boja ima opipljiv, biološki učinak na našu moždanu kemiju. Provedeno je istraživanje u kojem je otkrilo da rasvjeta u boji (sijalice u boji) imaju psihološki utjecaj na ljude, ali ono što je posebno bizarno u svemu jeste činjenica da imaju jednak učinak čak i na slijepe osobe. Tragovi elektromagnetnih energija koje čine obojenu svjetlost utječu na određene neurotransmitere u mozgu. Kada svjetlost određene boje pada na oko, čak i ako je oko ‘neispravno’, ona pogađa žlijezdu koja proizvodi melatonin, koji stvara lančanu reakciju koja podiže raspoloženje i smiruje emocije.

Kako napraviti plavu solarnu vodu?

Za ovo je najbolje koristiti izvorsku vodu, ali ako ju nemate, koristite onu koju imate.

Sve što vam treba je staklena boca plave boje bilo koje zapremnine. Nije važna neka određena nijansa plave – jednako su djelotvorne i one najsvjetlije, kao i one tamno modre.

Ono što je važno je da čep ili pokrivalo za bocu ne smije biti metalan. Može biti od pluta, stakleni, čak i plastični. Čep služi samo kao zaštita od prašine ili insekata koji jako vole ovu vodu.

Bocu s vodom ćete držati na suncu između od minimum 1 pa do 12 sati. Ako ju držite duže, okus će joj postati slatkastiji. Ukoliko nemate mogućnosti izložiti bocu suncu, bocu stavite ispod žarulje sa žarnom niti.

Jednom kad ste napravili plavu solarnu vodu, možete je preliti u bilo koju drugu posudu.

Pijte ove vode što više možete, vrlo je ukusna i pitka. Nekako, naš je organizam prepoznaje pa čak i oni ljudi koji kažu da inače malo piju, bez problema popiju po nekoliko litara. Pogotovo u vremenima kada nešto intenzivno čistite u sebi, preporuča se pijenje plave vode.

Ako nemate više boca na raspolaganju, dovoljna je jedna, jer se kaže da samo jedna kap ove vode pomiješana s običnom joj daje sva svojstva plave vode.

Osim za piće, koristite ovu vodu za kuhanje (dovoljna je jedna kap!), zalijevanje cvijeća, za kućne ljubimce, možete ju koristiti za pranje podova i stakala, staviti u raspršivač i osvježavati prostorije, automobil, odjeću, cvijeće, možete ju dodavati u kupku, prskati njome lice i kosu.

Kristalna voda

Ova voda vam pomaže da ojačate i probudite vlastitu energiju te stvorite okolinu koja će djelovati pozitivno na vaš život i zdravlje. Kristalna voda vam pomaže u uklanjanju negativnih energija i jačanju vitalnosti te donosi ravnotežu u život u fizičkom, duhovnom i emocionalnom smislu. Kristali u vodi će svoje visoke i čiste vibracije prenijeti na vodu i promijeniti joj svojstvo.

Takva će voda biti očišćena od negativnosti, a dodatno će vaše tijelo energizirati i pomoći mu da poveća vibraciju.

Poznati keltski eliksir se pravio od vode u kojoj se kuhalo devet komadića kristala. Smatralo se da ispijanje ove vode devet dana za redom održava zdravlje i obnavlja organizam.

Najbolji kristal za ovu svrhu je gorski kristal ili kvarc.

Poznat je kao simbol nevinosti, čistoće misli, skromnosti i vjernosti te ima sposobnost apsorpcije negativne energije.

Osim gorskog kristala, mogu se koristiti i drugi kristali kojima ne smeta “boravak” u vodi.

Kako ju napraviti?

Staklenu posudu ili vrč napunite po mogućnosti izvorskom vodom te u nju stavite čisti gorski kristal bilo kojeg oblika i veličine.

Prekrijte vrč ili bocu i ostavite vodu na suncu od 1 do 12 sati.

Nakon toga izvadite kristale, a vodu pijte ili prelijte u neku drugu bocu ili čašu.

Danas je na tržištu moguće pronaći boce s ugrađenim kristalima na dnu.

Nakon upotrebe, gorski kristal treba puniti na suncu, a povremeno ga je dobro i očistiti.

Gorski kristal čisti se pod mlazom tekuće vode, a dva sata izloženosti sunčevoj svjetlosti dovoljna su za njegovo punjenje.

Prije prve upotrebe obavezno je kompletno čišćenje i to tako da se kristal stavi u staklenu ili keramičku posudu te se potpuno prekrije morskom solju.

U nedostatku morske soli, može poslužiti i obična kuhinjska sol.

Nakon što je 24 sata odstajao u soli, kristal je potrebno isprati pod mlazom vode.

Tek kada je na ovaj način detaljno očišćen od svih energija koje je akumulirao spreman je za punjenje i korištenje.

Gorski kristal ima sposobnost punjenja i čišćenja drugih kristala.

On pojačava djelovanje drugih kristala, pa ga je preporučljivo kombinirati sa svim kristalima, osim s citrinom.

Zaključak

Ne zaboravimo da sve religije i duhovni pravci na svijetu koriste moć vode kao posebnu dobrobit za svoje sljedbenike. To je logično jer je prvi život stvoren u njoj. Beba živi u vodenjaku i rađa se iz njega. Voda kruži planetom, teče kroz naša tijela i širi se čitavim svijetom. Kad bismo bili u stanju pročitati informacije sadržane u pamćenju vode, čuli bismo pripovijest epskih razmjera. Razumijevanje i štovanje vode donosi razumijevanje svemira, prirodnih čudesa i samoga života.

“Ja sam okus vode, svjetlost Sunca i Mjeseca, slog Om u vedskim mantrama, zvuk u eteru i sposobnost u čovjeku.” – Bhagavad-gita, 7.8

Author: urednik