Doktorica Nada Macura otkriva “tajni recept” za jačanje imuniteta: Napravite ovu vitaminsku bombu i bićete uvijek zdravi

Hladnije vrijeme, korona, grip, traže jači organizam, da bi odolio svim izazovima spoljašnje sredine.

Vremenski roler koster teško podnose i najzdravije osobe, pa je važno kako pripremiti tijelo na nagle promene vremena.

“Ujutro prvo popijte neki topao napitak, sačekajte da se organizam razbudi, pa ga tek onda izložite spoljašnjim niskim temperaturama”, savjetuje doktorka Nada Macura.

Sa hladnim danima, unos vitamina potrebniji je nego ikada:

“Unos vitamimina je od izuzetne važnosti! Oraganizam mora da ima jak imunitet da bi svaku vremensku promenu mogao da podnese.

Moja preporuka je da napravite salatu, vitaminsku bombu! Jednostavno se priprema a izuzetno je zdrava”, kaže doktorka Macura.

Potrebno vam je:
Jabuka, narandža, šargarepa, cvekla, đumbir, limun

Priprema:

Sve sastojke usitniti, isjeckati ili izrendati i preliti limunovim sokom. Po želji možete dodati i maslinovo ulje. Redovna konzumacija vitamina osnažit će vaš organizam.

Pored vitamina i pažljivog izlaganja hladnoći, adekvatno oblačenje treća je stavka kojoj morate posvetiti mnogo pažnje:

“Adekvatno oblačnje je spas za hladna vremena, slojevito se odjenite i neće biti zime za vas! Pamučna odjeća treba da ide do tijela. Vodite računa da zaštitite glavu i uši pošto je vjetar izuzetno opasan, pogotovo za one ljude koji imaju problema sa upalama uha. Djeci je takođe imperativ zaštititi uši, jer su oni pogotovo osjetljivi”, – zaključuje doktorka Nada Macura, prenosi Alo.

Author: urednik