ČIM OSJETITE PRVE SIMPTOME PREHLADE ILI GRIPE SASIJECITE IH U KORIJENU: Kada se pojave prvi simptomi odmah uradite ovo!

Pomaže kod angine i raznih bolova u grlu – evo kako da napravite prirodni lijek od cvekle za upaljeno grlo!

girl-2171052_1280

Kada osjetite prve znake bola u grlu, potrebno je da ohmah preduzmete mjere za liječenje bolesti. Samo će tada biti moguće da prekinete proizvodnju štetnih bakterija. Naravno, to ne isključuje posjetu ljekaru i uzimanje lijekova, prepisanih od strane ljekara,.

Ali, da bi se efekat osigurao, preporučujemo domaći recept za liječenje angine u kućnim uslovima. Oni će vam pomoći da eliminišete dalji razvoj bolesti i biće odličan dodatak kompleksnoj terapiji.

Za ovo liječenje je potrebna cvekla. Ona je korijen koji ne samo što lako može da izađe na kraj sa upaljenim grlom, nego je u praksi odlično sredstvo za upaljeno grlo.

Svojstva cvekle:

– smanjuje upaljeno grlo i olakšava otok grla;
– ima antimikrobni efekat;
– olakšava bol;
– jača imunitet;
– povećava elastičnost kapilara i normalizuje snabdijevanje krvlju.

Za liječenje se koristi svjež sok od cvekle. On se dobija uz pomoć aparata za cijeđenje soka, blendera ili rendanjem, a rezultat vas neće natjerati da čekate dugo.

1. Efikasan recept za upaljeno grlo– Pomiješajte 200 ml soka od cvekle sa 1 supenom kašikom jabukovog sirćeta. Dobijenu smjesu ugrijte na pari ili u mikrotalasnoj do 30-35 stepeni. Čistite grlo ovom smjesom najmanje 6-7 puta dnevno dok se potpuno ne oporavite;

2. Za gnojnu anginu se preporučuje žuborenje sa rastvorom soka od cvekle i luka. Razrijedite sok od cvekle sa vodom jednake količine. U 150 ml od smjese dodajte 1 supenu kašike soka od luka. Perite grlo na svaka 3 sata, ne manje;

3. Sok od cvekle je odlično sredstvo kod prehlade. Pomiješajte sok od cvekle i vodu u jednakoj razmjeri i dodajte malo meda. Stavite po 4 kapljice u svaku nozdvu, 4 puta dnevno u trajanju od 5 dana.

4. Lijek za virusnu anginu: Pomiješajte sok od cvekle sa 100 ml vode i 1 kašičicom soka od limuna. Sa ovom smjesom ispirajte bolno grlo bar 5-6 puta dnevno.

5. Kod hroničnog tonzilitisa se preporučuje da pijete bujon od cvekle. 1 kg oprane (pečene) cvekle kuhajte u 2 litre vode. Uzimajte bujon 3 putna dnevno po 50 ml, takođe i grguljajte. Čuvajte bujon u frižideru, a prije korišćenja zagrijte.

Kontraindikacije:

Preparate od cvekle ne treba da uzimaju osobe alergične na neke komponente biljke. Osobe koje pate od gastritisa, uroliziaze, dijabetesa i osteoporoze, prije upotrebe cvekle kao lijeka treba da se posavjetuju sa ljekarom.

Izvor: stil

Author: urednik