Budite kao Nole: Šta najbolji teniser sveta jede za doručak, ručak, večeru (recepti)

Novak Đoković je na vhuncu svoje slave. Ovaj srpski as je postao najbolji tesniser sveta i najbolji sportista planete. Mi smo se zapitali, šta ovakav sportski fenomen konzumira u toku dana. Svesni smo da on ima strog i pažljivo kreiran režim ishrane, ali šta je to šta Novak jede u toku dana. Mi ćemo vam dati dogovor na to pitanje.

Doručak

Skoro svaki Novakov dan počinje sa medom, voćem i ovsenim pahulljicama. „Telu je potreban šećer. Fruktoza i ostali šečeri koji se nalaze u voću su sjajni za organizam“, rekao je Đoković. Novakov doručak se obično sastoji od mešavine ovsenih pahuljica, voća, meda i drugih sastojaka koji mu daju vitamine i energiju.

Užina

Kada red dođe za užinu, Nole obično svoje telo nagradi slatkim i ukusnim smoothie-jem. On u blender ubaci voće koje mu se jede, a to su najčešće borovnice  i banana i pomeša ih sa spanaćem i mlekom. Na ovaj način u telo unsese dodatne hranljive supstance i vitamine koje mu telo hrane i regenerišu tokom odmora.

Ručak

Đoković za vreme ručka unosi veliku količionu ugljenih hidrata. „U toku dana, želim da mi telo bude puno energije i snage, a to postižem kvalitetnom ishranom. Kada jedem ugljene hidrate, sa malo proteina, govorim mom telu da mi je potrebna energija.“  Pasta primavera bez glutena je Novakov izbor za ručak. Zdrava količina testenine pomešana sa mnogo povrća je njegov idelni obrok za ručak.

Večera

Kada dođe red na večeru, Novak pažnju okreće ka proteinima.Meso je ovde neizbežno, pa su riba, piletina, govedina i ostali mesni proizvodi od ključng značaja za Novakovu ishranu. „Kada je vreme za večeru, mom organizmu govorim da mi energija više nije potrebna i da mi treba popravka organizma. Zbog toga ugljene hidrate uveče zamenjujem sa proteinima.“

Brancin sa mangom i papajom je jedna od omiljenih Novakovih večera jer mu upravo pruža proteinski udar koji njegovo telo želi.

 

Author: urednik