BILJKA POTOČARKA: Čisti pluća, sprečava opadanje kose i liječi kožne bolesti…

Svi znamo koliko su čista pluća važna za dobro funkcionisanje organizma.
Zato vam danas donosimo par savjeta uz koje možete očistiti ovaj važni organ od katrana toksina, smanjite rizik od pojave infekcija i bolesti, a povećate kapacitet pluća i poboljšate opće zdravlje respiratornog sistema.

Čišćenje pluća posebno se preporučuje aktivnim i pasivnim pušačima te ljudima koji žive u područjima sa zagađenim zrakom.

Dijelimo sa vama jednostavan recept za čišćenje pluća

POTOČARKA

Mnogi alternativni liječnici smatraju potočarku nezaobilaznom u procesu čišćenja pluća. Od potočarke se pravi jednostavna i ukusna supa, koja efikasno čisti pluća od toksina.

Ovu supu preporučuje se konzumirati 2 puta mjesečno, posebice aktivnim i pasivnim pušačima.

Supa od potočarke za pluća

Sastojci koji su vam potrebni za supu:

  • 1 kg potočarke (cvjetovi i stabljike)
  • 2 čaše datula
  • 4 čaše vode

Upute za pripremu ove supe:

Sve sastojke stavite u lonac na laganu vatru. Kada zakuha, smanjite vatru i kuhajte najmanje 4 sata. Ako se na površini supe stvara pjena, uklonite je sa kašikom. Nakon što je supa gotova, začinite je prema svojoj želji.

Ova supa je takođe i jako ukusna. Možete je servirati s rižom i drugim jelima.

Koristan savjet:

Važno je koristiti tačan omjer namirnica i kuhati supu najmanje 4 sata. Nakon takvog kuhanja ona postaje fina, hranjiva i korisna za detoksikaciju pluća.

Koliko često spremati ovu supu:

Ovu supu preporučuje se konzumirati 2 puta mjesečno, posebno aktivnim i pasivnim pušačima.

Biljka potočarka kao lijek protiv opadanja kože i kose:

Sok od potočarke se može primijeniti spolja u liječenju bilo koje vrste stanja kože i kose. Samo utrljajte sok na zahvaćena područja ili koristite sok u obliku obloge i možete konačno da riješite problem gubitka kose i mnoge kožne probleme.

Za oblogu od potočarke izlomite malo lišća ove biljke i pomiješajte sa alkoholom, a zatim nanesite smesu na pogođena područja i zamotajte zavojem. Ostavite oblogu par sati, a zatim skinite i isperite područje hladnom vodom.

Uberite i vi ovu korisnu biljku!

Izvor: alternativa-za-vas.com, stvarukusa.rs

Author: urednik