Home / Zanimljivosti / KAKVA TUGA: Svi zaplakali kad su čuli u čemu je ukopana poginula djevojka Nevena (20)!

KAKVA TUGA: Svi zaplakali kad su čuli u čemu je ukopana poginula djevojka Nevena (20)!

Nevena Mijić ukopana u vjenčanici koju joj je majka sašila. Nakon tragične nesreće u kojoj je smrtno stradala Nevena Mijić, zajedno sa svojim prijateljima Oliverom Hrkačem i Monikom Antolović, jučer je ova 20-godišnja Žepčanka ispraćena na posljednji počinak. Sahrana je obavljena na pravoslavnom groblju u Bistrici, a povorka je krenula od kuće žalosti iz susjednog Kiseljaka. Posmrtna povorka bila je okićena baš kao svadbena, a prema želji roditelja, koji je nisu stigli udati, kako su planirali, nego je moraju sahraniti.

Nevena je, kažu njeni roditelji, sahranjena u vjenčanici koju je majka Snježana sašila prije nekoliko dana, a Nevena probala, uz konstataciju “u ovoj ću se vjenčanici udati”.

– Moje zlato, duša tatina, poslala nam je poruku “Odoh ja”kad je krenula s društvom. I ode, ne vrati se – govori nam kroz suze, a više za sebe, otac Jovo dok nas dočekuje u dvorištu kuće u Bistrici.

Stotine znanih i neznanih, prijatelja, poznanika, komšija. Osim velikog broja građana Žepča, prijatelja i rodbine, na posljednjem ispraćaju Nevene bio je veliki broj volontera Crvenog križa iz cijele Bosne i Hercegovine – Sarajeva, Tuzle i Zenice. Većina ih kaže da su je upoznali kroz rad i druženja aktivista Crvenog križa. Upravo na dan pogibije Nevena je položila ispit za njegovateljicu te otišla na posao. Godinama je volontirala u žepačkom Crvenom križu.

Ova uvijek vesela djevojka je bila glumica u Dječijem pozorištu, džudista u lokalnom klubu. Živjela je sa roditeljima Snježanom i Jovom, sestrama Željkom i Natašom u Kiseljaku, uz regionalni put Žepče – Zavidovići.

Tišina, zlokobna tišina u dvorištu. Pred dolazak kovčega začula se sirena Hitne pomoći koja je prolazila putem. Pogled većine spušten ka zemlji, preteško je i pomisliti… Neveni i njenim drugovima Hitna pomoć nije mogla pomoći.

About prirodnilijekovi

Check Also

Konzumiranje lisnatog zelenog povrća smanjuje rizik od dijabetesa

ritanska meta-analiza je u šest studija proučavala korisne učinke konzumiranja voća i povrća na procenat …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *